zezunja.punt.nl
De maan is leuk

 
U moet weten: het is goed toeven op de maan.
Ik was er. Gisteren. De NS reed uiteraard met vertraging. En ik mocht niet roken onderweg.
Op welke maan ik was, houd ik nog even geheim, want anders gaat u daar ook heen. Ik vrees drommen toeristen, busladingen vol. Zo gaat dat altijd als je een mooi plekje prijsgeeft. Dus of het Titan is, van Saturnus, of een van de zestien manen van Jupiter, of misschien een van beide Marsmanen, dat laat ik in het midden.
De maan is een zetel waarin je eindeloos blijft zitten. Soms zit er een poes onder, daar moet je voor oppassen, want die bijt. Maar verder is de maan als 'morgen weer een zondag'. Dat gevoel.
Men heeft er warme kachels, die hard blazen. Stomen zelfs. Dat is nodig want er zijn ijszeeën en talloze ijsspuwende vulkanen.
De televisies kraken en knetteren een beetje, maar daar kunt u aan wennen.
De mensen op de maan zeggen voortdurend: 'Lap, daareddet', maar als je een kwartiertje wacht, zijn ze ineens wel verstaanbaar, innemend, sympathiek en super gastvrij.
Men grossiert in mooie liedjes op de maan. Men draait gekke playlists die 'Bobby' heten en men zingt ruggelings luidkeels mee.
Op de maan noemen ze elkaar 'Hee'. Zo voorkom je dat de ander erachter komt dat je zijn of haar naam wél weet. Dat spelletje vind ik bijzonder intrigerend. 
Elektriciteit is organisch op de maan. Men draagt dag en nacht dynamo's en andere apparatuur om de eigen energie op te vangen. Daardoor hoeft men op de maan de discussie over kernenergie niet opnieuw te starten. Vooral 's nachts blijkt de energieproductie hoog. Hoewel de maanbewoners altíjd erg liefdevol zijn. Ook overdag.
De mannetjes op de maan roken als ketters, maar beweren dat ze dat lang niet altijd doen. Dat neemt me voor ze in. Dat roep ik namelijk ook. En soms klopt het ook nog.
Op de maan doet men niet aan ruime bagagedragers. Men vermoedt dat de billen daar mooier van blijven. Van kleine bagagedragers. Op de maan heeft men mooie billen. Dat moet gezegd. 
De maanbewoners eten het liefst Leo, dat is nep-Kit Kat van Milka. Ik ben er nog niet over uit of dat voor ze pleit, maar ik geef ze het voordeel van de twijfel. 
Maanbewoners zijn waanzinnig slecht in topografie. Ze weten nauwelijks waar ze zelf wonen. Van Nederland hebben ze wel eens gehoord, maar ze denken dat Nederland vooral bestaat uit eilanden met criminelen. En het Lowlands-festival, dat kennen ze dan weer wel.
O ja, en ze kijken naar de VPRO op de maan. Dat kan natuurlijk interessantdoenerij zijn, maar je reist niet eindeloos veel lichtjaren om een beetje kritisch te gaan zitten doen. Daarbij waren ze oprecht enthousiast toen ze hoorden dat een jiskefet een vuilnisbak is.
 
Zolang ik nog geen maankarretjes mag besturen, reis ik maar met die vermaledijde NS. Verder ben ik voor het invoeren van een Neverending Maantrein- en Boemelskipas (NMBS). Dan weet je tenminste zeker dat je terug mag komen.
 
De maan moet verder ontgonnen worden.
Maar door mij. Niet door u. Ik hou u op de hoogte.
Zodra ik het huis met acht kamers op de maan heb betrokken, hoort u het van mij.

Reacties

J op 28-02-2005 19:02
en hoe heet thuiskomen dan?maanlanding?
Zezunja op 28-02-2005 19:05
Naar de maan gaan, is een soort thuiskomen.
En dat is hoe dan ook een maanlanding. 
Anneke op 28-02-2005 19:24
:-)
Doe je er wel verslag van?
Brenda op 28-02-2005 19:48
 Die leuke en schattige poppetjes, tekent u die zelf?
Lisa op 28-02-2005 19:56
Oei! ...'U'....Ze zei het echt. Brenda zei 'U' tegen je.. Netjes, dat wel. Maar nu voel ik me oud, met mijn 30 jaar.. Zezunja, zijn we nu al volwassen? Hoe plotseling gebeurde dat!? Djiezes...
Zezunja op 28-02-2005 21:09
@Brenda: Ja ik probeer mijn niet-kunnen tekenen tot kunst te verheffen.
Zo te horen lukt dat aardig.
*giechel*
 
@ Lisa: Brenda zou Vlaams kunnen zijn. Dan mag het. 
En misschien zijn wij niet oud, maar is Brenda gewoon jong.
 
Maar je hebt gelijk, het overvalt je vast in het duister. Dat oud zijn.
 
 
Zezunja op 28-02-2005 21:10
@ Anneke: Beloofd! 
Maar jij zou er toch al wel wat van moeten weten. Vertel, vertel, vertel!
Frank op 01-03-2005 01:39
Mooie billen op de maan? Vast als jij er bent...
Net nog gekeken door mijn telescoop naar de vaal gele bol, maar geen Zezunja gezien. Conclusie: je zit aan de andere kant van "de" maan of toch op een van ide andere manen. Je zit toch nog wel in ons zonnestelsel, mag ik hopen. Of begeef je je inmiddels in een parallel universum en kunnen alleen Stephen Hawking en Deviant je nog traceren?
Zezunja op 01-03-2005 09:53
LOL@ Frank : Stephen Hawking en DEVIANT?
Haha. Die heb ik hier al lang niet gezien, zou dat door dat parallelle universum komen? Kunnen ze Zezunja's Zotisch Weblog daar niet krijgen?
Dagmar op 01-03-2005 11:04
Mooi verhaal, Zuz!
Dagmar op 01-03-2005 12:56
Ik vind jouw schrijftalent fenomenaal... je oog voor detail...en daarbij ben je ook nog eens een supervriendin. In het kader van complimentendag ;-)
Zezunja op 01-03-2005 13:03
Hahah.
En ik maar denken dat je spontaan allemaal veren in mijn reet komt steken.
Maar het is dus gewoon complimentendag. 
 
Niettemin bloos ik me een ongeluk.
Lieve zuz. 
Dagmar op 01-03-2005 13:07
Op andere dagen is het ook fijn, maar zo geformaliseerd beveren (spreek uit: bu-veren)is eens iets anders :-D
Brenda op 01-03-2005 13:17
Ik vind die tekeningetjes echt leuk en origineel.
Ik ben geen Vlaming, hoor. Ik kom uit Eindhoven en woon in Vlaanderen.
Ik ben 17 jaar oud. Dat is nog best jong, toch? 
Zezunja op 01-03-2005 13:20
Dan mag het toch. Als je in Vlaanderen woont.
En 17 is best jong, ja.
*voelt aan eigen rimpels en zucht* 
Oh! op 01-03-2005 16:59
Dat klinkt allemaal hoopvol. En stiekem poëtisch.
 
En alsof maart een mooie maand mag worden, zoals aangestipt in de Zijdelings van heden.
 
Van mij mag maart dat trouwens ook. Heel graag, zelfs.
woensdagkind op 01-03-2005 19:25
Hee, Ik ben 57 jaar jong toch. Leuk wat je los maakt.
shanenan op 28-10-2011 09:51

Parisian elegance, <A href="http://www.google.com/">jacket online shop</A> handsome style of Milan and the Los Angeles-style leisurely, you get to <A href="http://www.belstaff2sale.com/">belstaff panther</A>

<A href="http://www.belstaff2sale.com/">belstaff</A>

<A href="http://www.belstaff2sale.com/Belstaff-Women/">shell jacket</A> experience. Paris Paris <A href="http://www.belstaff43sale.com/">belstaff jackets</A>

<A href="http://www.belstaff43sale.com/">belstaff 554</A>

<A href="http://www.belstaff43sale.com/BelstaffBags/">belstaff sale</A> feminine dress with <A href="http://www.belstaff4official.com/">belstaff bags</A>

<A href="http://www.belstaff4official.com/">belstaff roadmaster</A>

<A href="http://www.belstaff4official.com/Belstaff-Icon-Jackets/">Belstaff Clothing</A> skirt memorable as the lead selection of basic models shirt is more popular soft <A href="http://www.belstaffnjackets.com/">belstaff leather jack</A>

<A href="http://www.belstaffnjackets.com/">belstaff leather</A>

<A href="http://www.belstaffnjackets.com/Belstaff-Shoes/">Belstaff Outlet</A> nude color, with a pink V-neck shirt, collar chic details, <A href="http://www.belstaffsale2011.com/">belstaff trialmaste</A>

<A href="http://www.belstaffsale2011.com/">belstaff motorcycle jackets</A>

<A href="http://www.belstaffsale2011.com/product_list-Belstaff-jackets-womens-c_25.html">Belstaff jackets womens</A> giving the mature feminine and clean impression. The Belstaff Classic Tourist Trophy Lady Black is new arrival, it will cause a fashion trend in this season.

Adidas F50 Cleats op 12-12-2011 08:02

thecouragetomeetthechallengeoffree-worldSuperflySoccerCleats.Lethistoriansnotrecordthat,when America wasthemostpowerfulnationintheworld,wepassedontheothersideoftheroadandLeatherSoccerShoesallowedthelasthopesforpeaceandfreedomofmillionsofpeopletobesuffocatedbytheforcesoftotalitarianism.Becauseletusunderstand--NorthVietnam cannotdefeatorhumiliatetotal90soccercleats.Only Americancandothat.lonny. http://www.soccershoestore.us/.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl