zezunja.punt.nl
Het leven met zonder handen
 
 
 
- Je zit in de tram en er komt een stokoud mannetje binnen. Niemand gaat staan. Je gloeit van schaamte, maar je kunt geen zitplaats aanbieden omdat je zelf niet langdurig stangen kunt vasthouden. Het liefst wil je opstaan en het motief dat ten grondslag ligt aan je onfatsoenlijkheid luid en duidelijk aan iedereen vertellen. Je doet het niet.
 
- Of je stapt de tram in en er is geen zitplaats. Je aarzelt. Moet je nou aan iemand vragen of je mag zitten? Een nog tamelijk jonge meid, op het eerste gezicht blakend van gezondheid? En hoe leg je dan kort uit wat er aan de hand is?
 
- Want dat is ook een probleem. Als iemand je vraagt wat je mankeert, sta je met de mond vol tanden. Officieel is het namelijk geen rsi. Je hebt de klachten niet gekregen van herhaaldelijk eenzelfde beweging maken, maar van lange tijd aaneengesloten overspannen zijn. Tenminste dat is de diagnose die nu hoogtij viert. En om opmerkingen als 'misschien moet je wat meer sneltoetsen gebruiken' te voorkomen, spreek je het woord rsi niet langer uit. Maar niemand snapt je nog als je het hebt over cervicobrachiaal syndroom.
 
- Je vervuilt, want alles doet pijn. Alles, alles, alles. De kraan opendraaien, de bezem in je hand, het uitspoelen van je dreads, kleren op hangertjes hangen, je teennagels knippen, rommel verslepen. Alles.
 
- Je vindt er wat op. Voortaan hou je alleen nog urgente dingen bij. Maar dan weet je nog niet dat het maanden gaat duren. En dat in de loop der tijd alles urgent wordt. Vervuilen is niet leuk.
 
- Je komt erachter dat al dat geschrijf nergens voor nodig is. Bij Ici Paris koop je parfum (dat je met dank aan je handen spoedig op de marmeren tegels van je badkamer zult stuksmijten, waarna je moet stofzuigen, wat je eigenlijk niet kunt, maar toch doet, waardoor allerlei andere activiteiten van die dag wegens te veel pijn niet meer kunnen, maar dat terzijde).
Je koopt dus een parfum en ze vragen of je een klantenkaart wilt. Ze beloven dat je daarmee korting zult krijgen. Nou, die wil je wel. Ze grijpen in een laatje en schuiven een dubbelzijdig invulformulier onder je neus. Je kijkt ernaar en denkt: dat krijg ik dus never pijnloos ingevuld. Je vertelt dat je dat niet kunt invullen en je brabbelt er allerlei medisch jargon achteraan. Plots volstaat een naam en handtekening. Zo gaat dat daarna altijd. Niemand hoeft eigenlijk iets van je te weten als het erop aan komt.
 
- Je logeert ergens. In een huis met veel mensen die allemaal de hele dag werken. Mensen die niet allemaal even goed weten dat je gedoemd bent met zonder handen te leven. De afwas stapelt zich op en jij ligt op de bank te lezen of tv te kijken en je ongemakkelijk te voelen. Moet je nou naar iedereen persoonlijk toe om te vertellen dat je -'sorry, sorry, sorry'- niet kunt afwassen want enzovoort?
 
- Alles vergt constructietjes en alternatiefjes. Tasjes bevestig je aan je riem, je kunt al aardig met je tenen zappen, het lezen met een boek op een muziekstandaard bevalt helemaal niet en je bedenkt dat je ook één dread per keer kunt wassen.
 
- En wie houdt die microfoon voor je vast? Waar zingen nog één van de weinige dingen is die je met zonder handen kunt doen, is dat een belangrijk vraagstuk. Je lost het glansrijk op. MacGuyver is er niks bij. De microfoonstandaard die je maakt van de televisie op een rijdend karretje, met daar bovenop een wijnkoeler, vele stukjes MacGuyver-tape en dan de microfoon, is ongeëvenaard.
 
- Als je later besluit dat een echte microfoonstandaard misschien toch praktischer is, schaf je er een aan. Blijkt maar twaalf euro te kosten. Je vergeet echter dat je dat ding dan ook nog uit die winkel moet meenemen. In al je onbenulligheid vraag je een tasje. Maar een ingeklapte microfoonstandaard komt nog altijd ver boven je middel, dus een plastic tasje zet geen zoden aan de dijk. Je neemt 'm toch mee en loopt met de kolere in je handen te bedenken welke dingen je die dag allemaal niet meer kunt doen omdat je het lot zo aan het tarten bent.
 
- Je voelt je verder ook niet erg gezond. Je kookt bijna niet meer zelf en zelfs boterhammen smeren lukt lang niet altijd. Grote tassen met boodschappen zijn uitgesloten, tenzij gepland met daarna een lege dag om de pijn weg te slapen. Dus in je proviandkast heerst hongersnood.
 
- Daarnaast slik je regelmatig het maximaal aantal pijnstillers per dag. Omdat je maag normaal nooit pijnstillers te verduren krijgt, reageert die nogal heftig op deze plotselinge scheepsvracht.
 
- Je weet dat je pijn zult hebben, wat je ook doet. Dus je kiest 's ochtends waar je die dag pijn van zult krijgen. Je bent beperkt in je keuze, want je weet dat er wel gradaties zijn, variërend van onhoudbare pijn tot heel weinig pijn en alles wat daartussen zit. Je kiest altijd wat leuke en wat urgente dingen. Met daarin een gezonde mix van dingen die veel pijn doen en dingen die weinig pijn doen.
Zo'n lijstje kan er zo uitzien:
 
Leuke dingen waar je pijn van krijgt:
1. een liedje schrijven met de hand en pen (veel pijn)
2. een mail schrijven naar je lief (weinig pijn) 
3. een boek lezen (tegenwoordig gelukkig weinig pijn)
4. fietsen (veel pijn)
 5. een nieuw liedje tot mp3 bakken (weinig pijn)
 
 Urgente dingen waar je pijn van krijgt:
1. een rekening betalen via internet (weinig pijn)
2. een boterham smeren (weinig pijn) 
3. je dreads wassen (veel pijn)
4. een brief naar een instantie schrijven (één peer keer: weinig pijn, meer brieven: veel pijn)
5. stofzuigen (veel pijn) 
 
U begrijpt dat deze lijstjes er elke dag anders moeten uitzien, anders zou je je moeder nooit meer bellen en zou je nooit meer schone onderbroeken hebben.
Je baalt. Want die keuze is elke dag weer verdomde moeilijk.
 
Het is vast al duidelijk. Vandaag begon het lijstje met leuke dingen bij mij zo:
1. Stukje voor weblog tikken (in geval van kort stukje: weinig pijn, in geval van lang stukje: veel pijn)
 
Ik moet stoppen. Anders zijn de dingen die veel pijn doen op voor vandaag. En ik wilde mijn huis nog opruimen (bij weinig rotzooi: weinig pijn, bij veel rotzooi: veel pijn).
Het is een teringzooi hier.

Reacties

esther op 02-06-2005 13:14
Naar he, zo'n onzichtbare handicap. Je zou soms wel een groot bord met de uitleg erover op je borst willen dragen. ( Moet wel een heel groot bord zijn, dan, begrijp ik). Kun je niet vrienden/vriendinnen om hulp in onderhoud vragen? Eens in de week een Zezunja-verwen-avond: voor je stofzuigen, je haar lekker wassen en ff vet boodschappen inslaan.
Oja: maagpijn van de pijnstillers= niet goed. Vraag bij je huisarts om een maagbeschermer ( Pantozol ofzo). Sterkte!
Peet op 02-06-2005 13:36
Pfoeh. Heftig. Ik ben er stil van...
Om hulp vragen mag best. Ik kan me niet indenken dat je vrienden hebt die nee zeggen.
Ruben op 02-06-2005 14:09
Een naaste, tevens ervaringsdeskundige, zei: Probeer maar eens te tandenpoetsen met zoveel pijn. Dat je dan zoveel moeite hebt met zulke dagelijkse dingen lijkt me nog het ergste. Dat je niets meer onbewust kunt doen.
op 02-06-2005 16:51
is allemaal waar, maar ik vraag me vooral af, waarom je beste vrienden eerst je site moeten bezoeken om er dan pas achter te komen hoeveel pijn je hebt.... telefonische eerlijkheid wil nog wel eens helpen en ik rij zo met je naar Den Dirk om je koelkast vol te stoppen, terwijl een afwas voor mij ook geen onovelijk probleem hoeft te zijn. Kom op Z., durf te vragen (of te reageren)! Want wie niet vraagt, houdt pijn! Afzender niet nodig, want je kent me veel meer en langer dan 'zomaar goed genoeg'.
 
Carrie op 02-06-2005 17:03
zal ik volgende week even komen poetsen?
Deh Haagh op 02-06-2005 17:08
Ik heb jouw aandoening even gegoogled voor hen die niet weten wat het is. Als ik naar mijn eigen RSI-ellende kijk, heb ik eigenlijk helemaal niets... en als ik jouw verhaal lees wordt ik een beetje naar van binnen, zoveel pijn dat je met goed fatsoen eigenlijk niets meer kan, gaat mijn voorstellingsvermogen te boven.
 
Misschien raar van een vreemde punter, maar mocht u omhoog zitten, Deh Haagh komt graag helpen, da's geen punt.
esther op 02-06-2005 22:49
Relativeren? Als je zin hebt. Lees op www.laesieworks.com het gedeelte: hoe het is om een hoge dwarslaesie te hebben.
Je moet de bodem van de put raken om je weer af te kunnen zetten naar boven.
Zezunja op 02-06-2005 22:59
Poeh, ja Esther, ik herinner me dat je dat de vorige keer vertelde, over jouw vriend, niet? Dat relativeerde als een tiet.
 
@ iedereen: jullie hebben gelijk. Ik kan slecht delegeren en om hulp vragen. Ik doe mijn best dat te leren.
 
Hoe dan ook: wel lief al deze reacties.
Bart op 02-06-2005 23:53
Het naarste lijkt me dat je jezelf zo kwijtraakt. Het is niet jou om voorzichtig te zijn. Met handen, harten of wat ook. Dus zal het zo'n tergend hergroepeerproces zijn. Dingen bij elkaar rapen en dat Zezunja noemen. Ik denk aan je.
op 03-06-2005 16:45
Een ding dat je wel zou kunnen doen met misschien = weinig pijn...
Praten. Met iemand die er verstand van heeft. Van mensen, van pijnklachten door overspanning endie ontspanning zou kunnen brengen. Die met jou de aandacht zou
kunnen brengen naar andere dingen dan je handen, waardoor je de gespannen cirkel doorbreekt en verlicht. Waardoor je dicht bij je eigen vermogens blijft (mee eens, Bart), want de enige die jou echt kan helpen ben jijzelf.. Het zou je kunnen helpen wat richting en kracht te vragen aan een deskundige, dus therapeut.
Mocht je dit nog niet doen,
de weg wel willen maar niet kunnen vinden,
je kan me mailen.
Ik ken wel wat van die mensen....
Zezunja op 03-06-2005 21:49
Kijk: KLIK 
miss cleopatra op 04-06-2005 01:12
Volgens mij zou je hiermee Thuiszorg moeten kunnen krijgen (huishoudelijke hulp enzo). Informeren kan geen kwaad (trots opzij zetten en bellen...). 
Josefini op 04-06-2005 03:40
Ik ben ook van mening dat Thuiszorg hier een goede taak aan zou hebben. En dat van die vriendinnen zal toch ook wel mogelijk zijn. En for what it's worth. Ik woon in jouw stad, en ook nog in de buurt.(naastgelegen wijk)Je mag me mailen. blog@josefini.mijnpc.nl
Ik vind het erg voor je. Zoveel pijn zou niemand moeten hebben en niemand zou zijn activiteiten moeten indelen in gradaties van pijn.
Josefini op 04-06-2005 03:41
correctie: Je mag me mailen als er wat is, en ik geef je mijn mobiel. Kun je me bellen, is misschien iets minder pijnlijk.
Oh! op 04-06-2005 10:13
*pennenlade-- rode correctieviltstift-- zwierig zweven-- flinke kras* 
 
'tis MacGuyver, niet McGuiver.  :o)
Zezunja op 04-06-2005 10:18
Dank je wel.
Ik tikte het -volgens mi-j zoals jij het schrijft in in Google en toen zei hij: bedoelde je McGuiver. En ik vertrouw Google blind. Haha.
Maar misschien schreef ik het in eerste instantie al fout. En gaf hij me dus een fout alternatief voor een foute naam.
Oh! op 04-06-2005 10:23
Het is je vergeven. Ik moest het ook opzoeken.
Want het kon ook nog McGuyver zijn. Of MacGuyver. Of MacGuiver.
En in zo'n geval is de site epguides.com een goede bron. 
"Dear MacGuyver: Enclosed is a rubber band, a paper clip and a drinking straw. Please save my dog."
 :o)
Oh! op 04-06-2005 10:32
Enne...
 
*vist zijn manieren uit de kast*
 
Sterkte. Vooral het idee dat je gewoon niet weet hoe lang het gaat duren en of het ooit minder zal worden en of je ooit weer pijnvrij alles kunt doen wat jij fijn vindt voor zolang je wilt, dát lijkt me verdomde frustrerend. 
Yuri op 04-06-2005 11:02
Volgens mij is het MacGyver. Doch dit terzijde. (tititititititiii tititiiii titititii tititititittti tititittt tititiiiiii tititiiii tititititit ti tididi tii tididi tididi tididi tidi tidi tidi (etc)
Juna op 04-06-2005 11:59
Oja. P'cies. Je wordt gecoacht. Voel je je daar een beetje oke bij?
 
en... je uitnodigen te mailen maar in het midden laten waarnaartoe is natuurlijk ook niet handig...
Ik was het dus.
Zezunja op 04-06-2005 12:38
Ik ben nu toch wel benieuwd hoe je MacGuyver daadwerkelijk spelt. 
Mijn vingers zijn op, dus ik kan het niet checken.
 
Dank je wel, Juna.
Peet op 04-06-2005 14:54
Oh! op 04-06-2005 15:21
Het is "MacGyver" dus.
Ik ben er al een week met mijn kop niet bij. Want ik heb die pagina van epguides.com voor mijn neus gehad. Ik heb het woord zelfs ingetikt. En dan nog fout doen, hè?
Ik zou mezelf voor mijn kop slaan... ware het niet dat ik er dus mijn kop niet bij heb en dus niks heb om tegen te slaan.
 
We moeten het doen met een spreekwoordelijke klap voor mijn kop.
Josefini op 04-06-2005 15:27
Het is MacGyver, om precies te zijn.
 
Deh Haagh op 06-06-2005 10:39
*LOL* Voor mijn part is het een McBacon ...ben even op leasieworks wezen kijken, indrukwekkende kerel, zo optimistisch, openen gedreven blijven ondanks alles, repsect.
 
Maar ook voor jouw respect Zezunja, zoveel pijn en toch blijven loggen of ben je gewoon net als het gros van ons een logjunkie
Josefini op 06-06-2005 10:55
*krijgt nu echt trek in een McBacon*
lisanne op 09-03-2006 17:47
hallo!!
 
ik loop stage in de thuiszorg, en kom bij een vrouw die ook het cervicobrachiaal syndroom heeft. Die mevrouw heeft een morfinepomp sinds kort, daarvoor had ze morfinepleisters.
De morfinepomp bevalt haar goed en de pijn is een stukminder, absoluutniet over hoor, maar wel wat beter.
Ik weet niet of je hier al gebruik van maakt natuurlijk, maar ik wou het je even laten weten.
 
groetjes Lisanne
lotjesplace op 21-10-2008 19:32
hey, 
 
Ik heb met veel stiltes je log gelezen, je kan het zeer mooi maar pijnlijk beschrijven.
ik wil je even zeggen dat ik de laatste twee weken heel erg ondraaglijk veel pijn heb. Ik heb nogal wel eens een paar dagen armpijn gehad, drie weken nekpijn bijvoorbeeld. Maar ik ga niet snel naar de dokter. maar nu had ik dus echt twee weken ondraagelijke pijn, en op aandringen van mijn vriend ben ik gisteren naar de dokter geweest. Alles doet pijn, te lang zitten... te lang liggen... te lang staan. Een glas weegt te zwaar, met momenten laat ik dat gewoon vallen. Ik voel me ook ellendig, ik ben 23 jaar en kan al twee weken mijn huishouden niet runnen zoals het moet. doe ik een klein afwasje, mag ik dat later bekopen! Ik begrijp je heel goed dat je niet naar hulp vraagt, je hebt ergens die trots nog! en die koppigheid... ik doe het zelf wel!
 
Vandaag ben ik onder de scanner moeten gaan, en de uitslag is een cervicobrachiaal syndroom. Het zei me niks, en ben daarom gaan googlen... daarmee kom ik hierop terecht. morgen moet ik naar de huisarts met de papieren.
1 vraag dat ik heb, is dit iets dat nooit echt over zal gaan? iets waar ik mee zal moeten leren leven???
 
Groetjes en... kop op
Zezunja op 21-10-2008 20:32
Hoi Lotje, ik bleek geen cervicobrachiaal syndroom te hebben, dus ik kan het je helaas niet vertellen. Bij mij was het spannings-rsi en een reuma-achtig iets erbij.
Ik wens je heel veel succes en sterkte!
 
Zet 'm op!
lv op 26-05-2009 12:11

最近比较忙,忙什么?

忙着做生意呗!如今我们公司的订单太多了,客户都急着给我打款,车间忙不过来,天天加班,我一天要跑车间N趟。各位要问了:现在金融危机这么厉害,你们公司的生意还这么好?没错,就是这么好!下面就让我把我们公司的秘密武器告诉大家,我觉得好东西就是要大家分享的,独乐乐不如众乐乐嘛。

南京货架公司是国内知名仓库货架 ,仓储笼制造商,生产仓储笼,销售仓储笼折叠式仓储笼服务、仓储笼配送、以及托盘钢托盘服务。最近有很多客户主动联系我们,向我们订购产品,仓储笼钢托盘货架,搬运车 液压搬动车等都有。值得一看!S 11111111货架 e 仓库货架 ee 仓储笼e q仓储笼e q折叠式仓储笼e q钢托盘e q折叠仓储笼e q托盘e q托盘e q仓储笼e q仓储笼e q仓储笼e q仓储笼e q托盘e q托盘e q钢托盘ee q托盘eee q托盘eee 搬运车aa q轻量型货架eee q中量型货架eee q横梁式货架ee q贯通式货架ee q阁楼式货架ee q精品货架 q悬臂式货架ee q抽屉式模具货架 q辊轮式货架 q移动式货架 q隔断网片 q货架 q静音手推车 q手推车 q搬运车q q q轻型货架 q中A货架 q中B货架 q重型货架 q滑动式货架 q贯通货架 q悬臂货架 q阁楼货架 q模具货架 q柔性线棒 q工具柜 q工具车 q工具桌 q仓储笼 q塑料托盘 q纸托盘 q钢制托盘 q欧式托盘 q堆高车 q升降货梯q q升降平台q q电动液压平台 q叉车 q堆垛架 q塑料周转箱 q零件盒 q登车桥 q物流台车 q隔离网 q轻型货架 q中A货架 中B货架 q重型货架 q仓储笼 q钢制托盘 q手推车 q江西货架公司 q贵州货架公司 q广西货架公司 q长沙货架公司 q湖南货架公司 q兰州货架公司 q宁夏货架公司 q福州货架公司 q厦门货架公司 q重庆货架公司 q成都货架公司 q武汉货架公司 q湖北货架公司 q西安货架公司 q陕西货架公司 q北京货架公司 q石家庄货架公司 q河北货架公司 q太原货架公司 q山西货架公司 q青岛货架公司 q济南货架公司 q扬州货架公司 q淮安货架公司 q盐城货架公司 q徐州货架 q江阴货架 q泰州货架 q常熟货架 q常州货架 q托盘 q仓储笼 q仓储货架 q货架公司 q无锡货架 q瑞安货架 q浙江货架 q宁波货架 q温州货架 q苏州货架 q杭州货架 q上海货架 q南昌仓储笼公司 64 q广州仓储笼公司 q63 厦门仓储笼公司 62 福州仓储笼公司 61 重庆仓储笼公司 60 成都仓储笼公司 59 太原仓储笼公司 58 山西仓储笼公司 57 青岛仓储笼公司 56 山东仓储笼公司 55 芜湖仓储笼公司 54 台州仓储笼公司 53 金华仓储笼公司 52 镇江仓储笼公司 51 安徽仓储笼公司 50 无锡仓储笼公司 49 苏州仓储笼公司 48 浙江仓储笼公司 47 杭州仓储笼公司 46 宁波仓储笼公司 45 温州仓储笼公司 44 上海仓储笼公司 43 南京仓储笼公司 折叠式仓储笼 q塑料托盘 q轻型货架 q手推车 q悬臂货架 q阁楼货架 q重型货架 q仓储笼 q托盘 q货位货架 q货架 q货位货架 q轻型货架 q托盘 q重型货架 q仓储笼 c货架 c阁楼货架 c中型货架 c货架 c重型货架 c货架 c镇江仓储笼 c泰州仓储笼 c苏州仓储笼 c上海仓储笼 c温州仓储笼 c仓储笼 c仓库笼 c仓储笼 c仓库笼 c苏州仓库笼 c青岛仓库笼 c宁波仓库笼 c货架公司 c轻型货架 c货架 c登高车 c料箱 c钢料箱 c堆垛架 c仓储笼 c仓库笼 c阁楼货架 c货架 c重型货架 c货架 c中型货架 c货架 c木托盘 c托盘 c钢托盘 c托盘 c货架 c仓库货架 c轻量型货架 c货架 c仓库货架 c中量型货架 c货架 c仓库货架 c重型货架 c货架 c仓库货架 c阁楼货架 c货架 c货架 c货架 c悬臂货架 c塑料托盘 c钢料箱 c登高车 c托盘 ccc仓储笼搬运车、。 。究其原因,有三:

其一,我写的软文得到了认同。以前我没怎么意识到软文的重要,网络营销的做法就是管理好诚信通,通过各种方法不断地找客户,然后联系客户,可是毕竟精力有限,或者说功力还不够,效果不是很好。我看了十大网商的博客后感触很深,觉得是不是可以向他们学习呢?然后我也学习着写了一些文章,帮别人出谋划策,嘿嘿,你还别说,后来就真的有客户主动找到我,要跟我们合作,他觉得我这个人信得过,跟我合作很踏实。我想,这就是软文给我带来的软诚信吧。

其二,我们的产品物美价廉。有人要说了:你是不是王婆卖瓜,自卖自夸啊?呵呵,每个人说自己的产品好,这是定律,在同等档次的产品上,我们的产品价格要比别人的低,这就是价格优势。我们宁可放弃自己的利润也要占领市场,打个比方:同样是20万/年的利润,你是愿意做20万个利润为1元的产品呢还是做4万个利润为5元的产品?这是个值得思考的问题。

其三,我们有最好的服务。现在很多人都说销售产品其实就是在销售服务,我很认同。即时你的产品再好,价格再低,如果你的服务做不好,我想生意也是做不长久的,各位,您说呢?我们公司的宗旨就是以服务客户为第一,保质量,抓生产。

谢谢大家!

1盐城托盘 南通托盘 江阴托盘 芜湖托盘 湘潭托盘 宜昌托盘 南昌托盘 柳州托盘 贵阳托盘 昆明托盘 绵阳托盘 兰州托盘 长沙托盘 武汉托盘 株洲托盘 南平托盘 厦门托盘 福州托盘 宁波托盘 温州托盘 金华托盘 杭州托盘 上海托盘 苏州托盘 无锡托盘 泰州托盘 青岛托盘 西安托盘 合肥托盘 郑州托盘 济南托盘 太原托盘 沈阳托盘 吉林托盘 焦作托盘 包头托盘 大连托盘 石家庄托盘 北京托盘 天津托盘 保定托盘0

ugg boots op 18-06-2009 07:59

 

Do you want to buy Butterfly valve and air jordans shoes ?

We will offer you adidas shoes and ugg boots and gucci shoes.

 
handbags op 10-10-2009 08:11
cheap buy handbags sex das handbags x1010
watches op 10-10-2009 08:36
buy watches heb geen watches
DFDGDG op 22-12-2009 06:21
UGG boots are becoming more and more popular in the several years. It is easy for us to see many different kinds of UGG boots, such as the Ugg Coquette Slipper , UGG Classic Short Paisley,and so on..  Yesterday I saw my friend Joan wearing the UGG Ultra Short Le and carrying the Roberto Cavalli Handbags. In addition, she still put on her favorable Tiffany & Co Jewelry .She looked very beautiful. 
www.fashionroiginal.com op 05-01-2010 04:06
who can help , ralph lauren polo ?
UGG boots are becoming more and more popular in the several years. It is easy for us to see many different kinds of UGG boots, such as the Ugg Coquette Slipper , UGG Classic Short Paisley,and so on.. Yesterday I saw my friend Joan wearing the UGG Ultra Short Le and carrying the Roberto Cavalli Handbags. In addition, she still put on her favorable Tiffany & Co Jewelry.She looked very beautiful.
pumashoesale op 12-04-2010 18:02
en boslandschap van Hoek van Holland hebben gemaakt. Het was een superlekkere lentedag
Adidas F50 Cleats op 12-12-2011 07:05

Therearepowerfulpersonalreasonscheapsoccercleatswanttoendthiswar.ThisweekIwillhavetosign83letterstomothers,fathers,wives,andlovedonesofmenwhohavegiventheirnikemercurialsuperflyforAmerica inVietnam.It'sverylittlesatisfactiontomethatthisisonlyone-thirdasmanylettersasIsigned nikemercurialblackthefirstweekinoffice.lonny.http://www.soccershoestore.us/.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl