zezunja.punt.nl
Verslag van een rookie met hsp
 
 
Ik borrel, bruis en duizel.
Dat is het lot van een rookie met hsp (voor meer over hsp, zie hier klik).
Een rookie als in: ik was niet eerder op Lowlands, ik kampeerde niet eerder drie dagen tussen vijftigduizend min of meer gelijkgestemden, ik danste niet eerder van vrijdagmiddag tot zondagavond, ik heb niet eerder zoveel goede optredens in een weekend gezien en niet eerder had ik zoveel spijt dat ik niet twaalf jaar eerder Lowlands-rookie ben geworden.
En hsp als in: ik ben als mijn dreads. Een spons. Ik snuif alles op, doe alles met een intensiviteit die menigmaal een betere zaak waardig was. Maar deze keer was het 't van begin tot eind meer dan waard. Drie dagen lang oren en ogen wijdopen en suizen maar.
 
En daarom borrel, bruis en duizel ik.
Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht. Ik had geen moment rekening gehouden met het lot van de rookie met hsp. Hey, ik ben al eens naar Dynamo Open Air geweest. Ik ben geen beginneling. Ik ben heus wel wat gewend.
Maar dit was anders. Dynamo Open Air is alweer elf jaar geleden, dat was maar één nachtje en daar waren maar twee optredens die ik echt heel goed vond. Ik danste daar weinig, omdat ik nog geen twee minuten overeind bleef in de pogoënde massa. En het publiek was veel minder gevarieerd en daardoor minder indrukwekkend. Misschien waren er op Dynamo Open Air destijds nog wel meer mensen dan nu op Lowlands, maar ik had het sneller 'wel gezien'. Na een paar uur gaan die langharige, bierdrinkende, kistendragende Duitsers gehuld in zwarte t-shirts met blood 'n gore wel vervelen. Op Lowlands was het daarentegen plezierig mensen spotten.
 
Maar goed, ik borrel, bruis en duizel dat het een lieve lust is, dus het is lastig om te schrijven hoe en wat. Samenhangende verhalen en recensies komen er op de een of andere manier niet uit. 
Vermoedelijk ben ik wel in staat een borrelend, bruisend en duizelend lijstje met hoogte- en dieptepunten te fabriceren, dus dat ga ik dan maar doen. Hou je vast.
 
*trekt klepje met hoogtepunten open en een kolkende massa overspoelt het toetsenbord*
... - Dave Grohl van de Foo Fighters die tijdens een prachtige gitaartokkel vertelt van welke bands hij zondag het meest heeft genoten - de broodjes falafel zonder sambal - een gelukkige hand van wc's kiezen- het gezicht van mijn lief als de Pixies beginnen - alle liedjes van Queens Of The Stone Age meezingen - horen hoe strak ze live zijn - net als het lijf van Juliette Lewis - ontdekken dat je best kunt leven op broodjes falafel - en dat de man die mijn decolleté filmde geen griezel was, maar een filmer van de VPRO die de beelden naar verluidt heel prudent gebruikte - mijn gezelschap, vijf lieve, leuke Vlamingen die nog veel meer van muziek weten dan ik - That One Guy die op een soort stofzuiger met sensoren een hele band bij elkaar trommelt - en die ook nog eens waanzinnig muzikaal en publiekgeniek is - zo nu en dan een ijskoude Caffiato drinken - kijken naar de talloze lichtjes in het donker - de mooie aankleding van het terrein - de handen op het grote scherm bij DJ Grazzhoppa's twaalfkoppige DJ Big Band - op nog geen dertig meter afstand van het podium bij Morcheeba in de zon in slaap vallen - het niet erg vinden dat het zaterdagnacht vijf minuten zachtjes regent - het vrolijke publiek bij de Foo Fighters - en dat ook die band zo super strak speelt - het zo leuk hebben dat ik vergeet foto's te nemen - in het allerkleinste tentje denkbaar, met om me heen een eindeloze brij van beats, stemmen en lichten toch nog lekker slapen - omdat mijn lief naast me ligt - op zondagavond een glas mangosap, ter afwisseling op alles wat God verboden heeft - de no-nonsense-houding van Kim Deal van de Pixies - erachter komen dat als je maar eet en drinkt wat niemand op dat moment wil eten of drinken, dat je nergens hoeft te wachten - bij de freaky Amerikaan Jason Forest aka Donna Summer merken dat in iedereen een gabber schuilt, zelfs in de grootste hippie - het gele polsbandje dat elke minuut aan betekenis lijkt te winnen; mijn entreebewijs tot iets waanzinnigs - met mijn lief heup aan heup dansen - zien dat ik mijn aversie tegen de zanger van de Kaiser Chiefs even opzij kan zetten - en dan constateren dat ze meesters zijn in de catchy tunes - die pannenkoek met stroop - steeds maar weer beseffen dat het nog lang niet afgelopen is - even mijn koptelefoon afdoen in de Silent Disco tijdens Satisfaction van de Stones en genieten van het gebrul - 's ochtends om elf uur met koffie een uurtje uitkijken op een schoon en bijna leeg festivalterrein - en datzelfde uurtje genieten van iets schonere wc's - zoveel glimlachende mensen - ademloos kijken naar de in wit pak gestoken Tom Waits-achtige dj annex muzikant Buck 65 - ondanks mijn gierende en loeiende rug en voeten op zondagavond toch nog meespringen bij de Foo Fighters - ...
 
In mij duizelen de hoogtepunten door, maar ik kan niet aan de gang blijven.
Het laatje met dieptepunten is bijna leeg. Een paar maar.
- verstek moeten laten gaan bij onder andere Nick Cave en Franz Ferdinand omdat je nou eenmaal niet alles tegelijk kunt zien en doen - net in bed liggen en moeten plassen - op zaterdagavond vaststellen dat ik mijn voeten en mijn rug echt moet sparen, wil ik zondag om zes uur nog kunnen meespringen op The Queens of the Stone Age - plots vinden dat ik oud word - dat nogmaals vinden als ik zondagavond 2 Many DJ's hoor en nergens nog één spier vind die bereid is mij in beweging te zetten - en dat het maandag dan toch ineens afgelopen is.

Reacties

J op 23-08-2005 13:43
kijk. dat is nu nog eens een verslag.
de rest haal ik wel op 3voor12.nl ;)
warmhart op 23-08-2005 13:58
ah, ja, HSP. reden dat ik dit soort gebeurtenissen mijd als... nou ja, als een enge ziekte
bliss op 23-08-2005 14:01
multiple oorgasm.
Zezunja op 23-08-2005 14:07
@ warmhart: ik ben niet voor niets een rookie, maar achteraf gezien is zo'n mensenmassa en geluidstornado best te doen als het maar leuke mensen zijn en leuk geluid is.
Peet op 23-08-2005 14:25
Cool. Vanaf woensdag iedere avond om 23:00 MTV kijken, dan kun je nog eens hergenieten!
Wiro op 23-08-2005 20:32
Klinkt leuker dan dat het me leek. Volgend jaar toch maar eens twee keer nadenken.
Josefini op 24-08-2005 00:38
*sizzelt en bruist ineens helemaal mee*
 
Goed, wat zeg ik: superverslag, Zezunja. Zo goed, dat ik plots neigingen krijg om volgend jaar alsnog Lowlands mee te doen (en dat is voor mij heel wat... kamperen is niet mijn ding).
Peet op 25-08-2005 13:24
Met Punt naar Lowlands? LOL :D
Deh Haagh op 25-08-2005 13:31
Mwah leuk uitstapje met alle punters die er opgetrommeld kunnen worden naar lowlands, wordt het dan niet lowpunts?
DFDGDG op 22-12-2009 06:17
UGG boots are becoming more and more popular in the several years. It is easy for us to see many different kinds of UGG boots, such as the Ugg Coquette Slipper , UGG Classic Short Paisley,and so on..  Yesterday I saw my friend Joan wearing the UGG Ultra Short Le and carrying the Roberto Cavalli Handbags. In addition, she still put on her favorable Tiffany & Co Jewelry .She looked very beautiful. 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl