zezunja.punt.nl
Re: vingers fluiten
 
 
Hoi M.

Gek genoeg vind ik het een geruststellend idee dat wildvreemden mij om tien voor half drie 's nachts mailtjes sturen over de precieze methodiek van het vingerfluiten. Dat zet mijn vermeende waanzin in een iets gunstiger perspectief. Dank daarvoor.
 
Je vraagt me iets wat ik al vaak in levende lijve heb geprobeerd uit te leggen. Dan stond ik met mijn vingers in mijn mond te lispelen dah heh wzwohw owhngewveewr moewf. Op papier lijkt het me zo mogelijk nog moeilijker.
Kortom: vol ijdele hoop zal ik een poging doen je te vertellen hoe het ongeveer in zijn werk gaat.

Allereerst is daar de keuze voor de vingers. Je kunt op alle vingers vingerfluiten en je kunt er zovéél vingers voor gebruiken als je zelf wilt, maar ik zal mij beperken tot een soort basisgreep. De methode waarvoor je de beide ring- en middelvingers gebruikt. Twee vingers links en twee vingers rechts.
De stand van je mond is het lastigst uit leggen en te oefenen.
Let op: je vouwt je lippen strak om je tanden naarbinnen. Stel je daarbij een vrouw voor die haar zojuist aangebrachte lippenstift verdeelt en uitsmeert door haar boven- en onderlip over elkaar te wrijven.
Vervolgens krul je je tong bovenlangs richting je keel. Om je tong verder naar achteren te duwen, gebruik je je vingers.
Je ring- en middelvinger hou je tegen elkaar alsof je met je vingers een dichte schaar nadoet. Leg alle vier de vingers in je mond tegen de onderkant van je tong met de binnenste vingertoppen tegen elkaar in een hoek van negentig graden.
Je vingertoppen drukken nu net iets boven het midden tegen de onderkant van je tong, zodat je tong naar achteren kan klappen.
Vervolgens bijt je als het ware heel zachtjes -met je lippen nog immer om je tanden gevouwen- op je vingers. Je klemt ze vast.
Dan komt het blazen. Je mondhoeken zijn afgesloten, maar door het midden van je lippen kan lucht ontsnappen. Als je langs en onder je tong lucht vanuit je buik lucht wegdrukt, krijg je een hard fluitend geluid.

Wees gewaarschuwd: dit is niet iets om midden in de nacht te oefenen. Mensen gebruiken deze fluit om in een stadion de overkant te halen.
Succes.

Een groet, Zezunja
 
 
(Ik geloof dat ik meer mensen van dienst kan zijn met deze uitleg, want ik word elke dag wel een paar keer gezocht en gevonden op 'vingers fluiten'. Alleen al het laatste half uur twee keer.
Deze 'M.' stuurde mij een mailtje met het verzoek om een lesje vingers fluiten, nadat hij op dit stukje (klik) terecht was gekomen tijdens een nachtelijke Google-zoektocht. )

Reacties

Pagina123
laura op 30-05-2010 20:06
na 5 uur lang proberen is mijn resultaat iets wat lijkt op een panfluit.
maar ik blijf het proberen!
luknieet T.T op 31-05-2010 16:28
leuke site en bedankt voor de uitleg maat h't luknie T.T
alone00 op 02-11-2010 02:43
I’m seeing a lot of humans advertence that the humans who abhor the aggregation Abercrombie clothing , are emos and goths who abhorrence anybody they see who wears it. And yet the humans who abrasion it get pissed off that anybody is stereotyping them as preps and prissy affluent bitches, so why don't you stop bashing us because we accept to not abrasion Abercrombie Fitch Polos .
yvette op 29-02-2012 12:18
DFSFOT op 09-06-2012 14:29
omfg het lukte me na heel veel google sites opgezocht te hebben vond ik deze.
en het lukte. was niet zo hard maar wel een fluit en toen ik vloot ging ik bijna dood van het lachen en nu weet ik niet meer hoe ik me vingers hield enzo dus kan ik het niet meer.
dit is wel de beste vingerfluit tutorial
 
 
veel nacht fluit pret mensen :P en hou je beeldscherm schoon
Pagina123
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl