zezunja.punt.nl
O, dus zo ziet het er bewoond uit
 
 
'Waar 't valt daar legt 't.'
Da's Noord-Hollands voor een van mijn meest in het oog springende karaktertrekken: rommeligheid. Mijn huis is hét bewijs dat dingen an sich weinig eigen initiatief hebben en dat de zwaartekracht zich niet houdt aan de regels van de esthetiek. Niet voor niets doe ik zoveel verwoede pogingen Paul (klik), zijn moeder (klik) en ander onverwacht bezoek buiten de deur te houden.
 
Voor de verkoop van mijn huis heb ik mij geheel tegen mijn natuur laten voorstaan op ultieme orde en netheid. Mijn makelaar was danig onder de indruk. Maandag waren er bezichtigers en mijn huis was niet te onderscheiden van het huis van een net iemand. Ik was trots.
 
Volgende week vrijdag zou er weer iemand komen. De 21e. Maar tien dagen netheid en orde bleek out of the question, wegens onverenigbaarheid met mijn karakter. Dus maandagavond slingerden de onderbroekjes alweer door het huis. Niks aan de hand, want ik gedij best goed in mijn eigen rommel.
 
Donderdagochtend belde de makelaar.
'Zullen we deze bieding maar accepteren', zei hij.
'Ja, het is een mooie prijs', zei ik. 'Hoewel ik benieuwd ben hoe de stemming aan de andere kant is.'
'Nou, bij de tweede bezichtiging vond ze het nog steeds leuk', zei de makelaar.
'Uh..., de tweede bezichtiging...?', piepte ik. 
'Ja, woensdagmiddag. Je had wel een beetje mogen opruimen', zei hij.
 
Ik kon me absoluut niet meer herinneren hoe mijn huis er woensdagmiddag bijlag, maar iets in mij vertelde me dat mijn huis twee volle dagen na maandag, twee volle dagen 'vallen' en 'leggen' verder, niet minder dan een onderbroekjesslagveld geweest moest zijn.
 
'Shit, maar ik wist helemaal niet dat jullie zouden komen', stamelde ik. Ik had het ineens heel warm. 
'Jawel hoor, dat hebben we je verteld. De 12e', zei de makelaar, ' Maar het is niet erg. Ik heb de gordijnen opengedaan en zij vond het wel leuk.'
'Leuk?'
'Ja, ze zei: o, dus zo ziet het eruit als het bewoond is.'
 
Toen we later ophingen, zou mijn makelaar het laatste bod accepteren. Hét moment om te vieren dat ik zojuist mijn huis had verkocht. Maar in plaats daarvan zat ik me alleen maar af te vragen of er erg veel vieze etenresten in de keuken hadden gelegen. En of ik wc woensdagochtend wel schoon had achtergelaten.

Reacties

noynourfe op 10-04-2006 13:27
Dus jij hebt de hele weg van Antwerpen tot Den Haag naast iemand gezet die stonk, en je hebt geen andere plaats gezocht? Was het een principe kwestie of was de trein erg vol? Of is de combinatie plas(grotenmensen)/fruit(overrijp)/hond(nat) eigenlijk neusdichthoudend lekker?
noynourfe op 10-04-2006 13:29
Goededag drogist, ik ben op zoek naar een zeer speciaal luchtje voor een vriendin. Een luchtje met accenten van plas(grotenmensen), een licht aroma van fruit(overrijp) en een afdronk van hond(nat). Kunt u mij uw selectie op dat gebied tonen? En: heeft u dat ook in aftershave?
Urbain Alpain op 10-04-2006 16:40
Was dat niet toevallig Fons Hermeliet waarnaast u terecht bent gekomen, vrouwe Z? Fons, wiens wasmachine al weken duggeduggeduggeduggeduggedugge doet. Beoordeelt u hem altusblieft niet te hard, die mens loopt immers al geruime tijd met de duggedug-daver op het lijf.
endanik op 10-04-2006 21:15
kijk, dit zijn momenten die ik koester. Goed, ik rook nit al te fris, maar dat had ook veel te maken met het feit dat ik een aantal sollicitanten moest afwijzen die dag. En wat wil ghet toeval? Ik moet er in Den Haag even uit (zie: ik rook al niet al te fris), ik vraag dfe dame in mijn coupe of ze mijn plaats bezet wil houden en ik realiseer me dat ik haar eerder op de Stiensesteenweg weggedommeld had zien zitten tegen een meneer aan. Dat heet toevallig, maar - en nu komt het - ik lees in mijn agenda dat ik nu eindelijk vandaag eens iets moet laten horen/weten aan die jongens en meisjes die zo graag bij mijn (nu al vrijwel failliete) bedrijfje wilden komen werken. Dus ik flikker er een standaardmailtje uit naar al die mensen en dan.... kom ik mezelf tegen op een weblog van ene Zezunja!
(Maar wacht maar, mijn wraak komt nog: ik zag haar afgelopen weekend bij een selectieproef en ik mag de eindbeoordeling doen....)
Drs. Johan Arend Happollati op 10-04-2006 23:29
Vrouwe Zezunja,
Ik heb gemerkt dat Mevr. Smits ook de vieze toer op gaat...
Voorzeker om volk te lokken...
(doch dit alles geheel terzijde)
ivo victoria op 11-04-2006 16:09
dat vroeg ik me nog af; of u in de CV die u naar potentiele werkgevers verstuurt, vermeldt dat u een weblog bijhoudt. Indien ja, dan kan ik u melden dat uw stukje op uw weblog er zeker en vast voor gezorgd heeft dat u de job niet kreeg. ha nee, ze zullen `ns iemand met een eigen mening gaan aannemen. zo zijn belgen niet.
Erwin Troost op 11-04-2006 18:07
Nu kan je al helemaal nergens meer anoniem meer zijn ;-)
 
Maarreh Lennon zei ook al ooit:
'Het leven is wat je gebeurd,
terwijl je andere plannen maakt'.
 
Beiden waarheden zijn waar.
prutsmuts op 11-04-2006 21:22
grappig! de toevallighedenhangen kennelijk in de lucht...
Laura op 14-04-2006 11:59
Whahaha, achja.. Alsof de kopers alles super de super hotel-kamer-achtig netjes zullen houden.. ;-)
Marina op 14-04-2006 12:25
Mwoehahaha! Herkenning alom!
Niet dat ik m'n huis moetverkopen, maar die nachtmerries over onverwacht bezoek... :o)
Yuri Maanzand op 14-04-2006 12:52
Waaw.
De Een & De Ander meets Mondriaan.
(Als ie dronken is)
Danny op 14-04-2006 13:07
Het mag voor mij misschien niet herkenbaar zijn (het woord rommel kost me moeite te spellen) maar waarom zou je je druk maken over wat er in de wc of op je aanrecht lag... je bent van je huis af!! Gefeliciteerd in ieder geval!
Peet op 14-04-2006 14:35
Reminds me of something... *steekt kop nog even in zand*
bliss op 14-04-2006 15:59
ik krijg gewoon jeuk bij dit stukje.
Peter - en nove is aapjes kijken op 14-04-2006 16:22
Heeft jongeman Maanzand zich ingedekt tegen de storm aan sloggi's ? Of istie zo leuk omdat ie ze allemaal stuk voor stuk opraapt en over zijn kop heen trekt? En dan gaat dansen of zoiets, met de tong uit de bek en duimen in zijn oren  ?
 
Die verkoop is vlot gegaan, da's op zich een meevaller,  vielen de centen even hard mee ?
Stomme vraag , je zei het al, een 'mooie prijs'.   
Yuri Maanzand op 14-04-2006 16:45
I eat sloggi's for breakfast.
Drs. Johan Arend Happollati op 14-04-2006 17:02
Vrouwe Zezunja,
Ik had eigenlijk ook eenskwansuis je flat moeten komen bezichtigen, al was het maar om je her en der verspreide dessous te kunnen aanschouwen...
 
- Mijn vrouw: "Schrijf dat nou niet, jij ouwe viezerik!"
- Ikke: "Ach, het is toch allemaal niet zo serieus bedoeld."
- Mijn vrouw: "Wat moet die mevrouw Zezunja nu wel niet van je denken?!?"
- Ikke: "Die mevrouw Zezunja kan heus wel tegen een stootje!"
enz.
 
Oh! op 15-04-2006 10:40
MIsschien heeft je 'rommeligheid' juist de doorslag gegeven!
Kortom, in het vervolg is dat een karaktertrekje waar je trots op mag zijn. 
gewebkijk op 16-04-2006 04:01
om dezegevoelschrijf , sels... houik dus van u...
Urbain Alpain op 16-04-2006 14:10
Ik had u niet meteen met het merk Sloggy geassocieerd, vrouwe Z. U leek me meer het type dat nog ging voor de degelijke, zelf gebreide string in fluoriserend mohair. Wat is het toch dat ons steeds opnieuw verkeerd doet tasten in de intieme vestimentaire ziel van onze medemens?
Peter - en nove is aapjes kijken op 16-04-2006 15:13
KInky, eetbare slipjes, beperkt houdbaar, vreet u er maar doorheen. 
Drs. Johan Arend Happollati op 16-04-2006 23:35

BOE !

 

(En ? Geschrokken ? Sorry... Eventjes off topic geweest...

Ilja op 18-04-2006 11:45
Nou zeg, toen ik vannacht over jouw & je huis droomde (ik weet het, té vaag) was het keurig opgeruimd hoor!

ps; ff checken in hoeverre dromen bedrog zijn. Heb je een hemelbed in een hoek van de kamer onder een raam en staan er ergenseen (of meer)djembé op de grond bij de/een muur? Meer weet ik niet meer van de droom.
 
Zezunja op 18-04-2006 19:40
Droom je over mij in 2D of 3D? Want ik neem aan dat je mij niet kent, dus dat is een interessante kwestie...
 
Verder klopt het van dat bed en die djembé. Maar ik ga er vanuit dat je dat (mogelijk onbewust) wist. Beide hebben wel eens op mijn weblog gestaan.
Ilja op 18-04-2006 21:53
Het was in 3D. Al weet ik natuurlijk nietprecies hoe je eruit ziet in 3D. Ook niet in 2D overigens; met uitzondering van een bos dreads zijn je foto's altijd nét onherkenbaar genoeg.
 
De 3D versie zal ik dan ook met een korrel zout nemen en toeschrijven aan mijn eigen fantasie. Waar ik dan weer niet mee wil zeggen dat ik over je fantaseer, zélfs niet heimelijk. Mijn dromen gaan hun eigen weg, zo blijkt.
 
Grappig van dat bed en de djembé maar dat zal dan inderdaad nog wel ergens in mijn hersenen hebben gezeten. Zoals altijd blijft totaal overbodige informatieweer hangen. Ditin tegenstelling tot de afspraken die ik zou moeten onthouden.
 
 
Zezunja op 18-04-2006 22:02
Niet eens heimelijk? 
;) 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl